Zakaj mi?

  • Primerjajte cene in najdite zares najcenejšo ponudbo za prepis oz. ustanovitev d.o.o.-ja
  • Pošljite 1 povpraševanje – 7 ponudb za ustanovitev d.o.o.
  • Prihranek časa – izpolnite spodnji obrazec in v roku nekaj ur prejmite ponudbe

Zakaj ustanovitev d.o.o.-ja preko agencij?

  • Ne potrebujete ustanovitvenega kapitala v višini 7.500 EUR
  • Prepis ali ustanovitev d.o.o.-ja na vas v roku 48 ur
  • Vso dokumentacijo pripravijo agencije – vi samo enkrat obiščete Ajpes ali notarja

Enostavno vpišite osnovne podatke in prejmite vsaj 7 ponudb:

Vaše ime in priimek

Vaša elektronska pošta, kamor vam pošljemo ponudbe

Vaša telefonska številka (prejmete lahko maksimalno 1 klic)

Kdaj želite ustanoviti d.o.o.?

Morebitne opombe pri ustanovitvi d.o.o.-ja

Zakaj so cene agencij za ustanovitev podjetja tako zelo različne?

Točnega odgovora vam ne moremo podati. Agencije podajajo cene glede na tržne razmere. Vsak raje prodaja po višji ceni, če stranka ne more primerjati teh cen.

Iz tega razloga smo mi kreirali spletno stran kjer lahko primerjate cene za ustanovitev podjetja.

Drugi razlogi so še:

  • Nekatere agencije imajo enostavno nižje marže za ustanovitev podjetja
  • Morda imajo manj dela in z nižjo ceno enostavno lažje pridobijo nove stranke
  • Mnoge agencije tudi manj denarja vlagajo v oglaševanje. Iz tega razloga imajo stroške nižje. Tako torej ponudijo nižje cene

Se kvaliteta storitev za ustanovitev podjetja med agencijami lahko razlikuje?

V praksi ne. Na koncu koncev prepis oz. ustanovitev podjetja uredi notar in sodišče. Torej agencije v tem primeru pripravijo dokumentacijo. Notar vse skupaj preveri, overi podpise, na koncu pa vse skupaj potrdi pristojno sodišče. Iz tega razloga, da ustanovitev podjetja karkoli ne bi bila v redu, ni možno. Torej ni skrbi za vas, da bi bile razlike med agencijami za ustanovitev podjetja.

Vse več ljudi se odloča za ustanovitev podjetja. Razlogi za to so nezadovoljstvo na obstoječem delovnem mestu, dolgotrajna brezposelnost ali pa kreativna ideja, ki ima potencial za dober zaslužek. Ne glede na razlog pa je ustanovitev podjetja dandanes izredno enostavna. V zadnjih letih je bilo ustanovljenih ogromno VEM točk. To pomeni, da nudijo vse pravno-formalne storitve in svetovanje za ustanovitev podjetja na enem mestu. Z uvedbo takšnih točk prihranite veliko časa, saj ni potrebno obiskovati različne urade ter notarske pisarne. Poenostavitev birokracije je velik razlog, da je vse več novoustanovljenih podjetij.

Velika motivacija je tudi dejstvo, da je velika večina storitev za ustanovitev podjetja brezplačna, z izjemo kakšne notarske takse. VEM točke obstajajo tudi v elektronski obliki, tako da vam za ustanovitev podjetja praktično ni potrebno zapustiti doma. Na takšen način lahko ustanovite svoje podjetje v primeru, če se odločite za družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) ali kot samostojni podjetnik (s.p.). Za ustanovitev podjetja v obliki družbe z omejeno odgovornostjo potrebujete začetni kapital v vrednosti 7.500 €, ki je lahko v obliki denarnega ali stvarnega vložka. Za delo preko s.p.-ja začetni kapital ni potreben, ampak nosi odgovornost podjetja lastnik s svojim osebnim premoženjem. Za ustanovitev podjetja je najlažji ter finančno najugodnejši način preko VEM točke. To je rešitev za vse, ki nimajo veliko sredstev na računu, le dobro poslovno idejo.

Postopek je enostaven, le potrebno se je odločiti v kakšni obliki bo podjetje in kolikšno odgovornost ste pripravljeni nositi. Vse več je podjetij, ki vam omogočajo enostaven začetek poslovanja, saj vam pomagajo odpreti podjetje ali pa celo kupiti že ustanovljeno podjetje. Tako prednosti kot tudi slabosti imata obe možnosti, tako da se je pred dokončno odločitvijo pametno informirati ter izobraževati. Podjetniška pot je zahtevna, vendar pa je ustanovitev podjetja hiter, brezplačen in nezahteven postopek.