Primerjajte cene za ustanovitev d.o.o. – 7 ponudb z enim povpraševanjem

Zakaj mi?

  • Primerjajte cene in najdite zares najcenejšo ponudbo za prepis oz. ustanovitev d.o.o.-ja
  • Pošljite 1 povpraševanje – 7 ponudb za ustanovitev d.o.o.
  • Prihranek časa – izpolnite spodnji obrazec in v roku nekaj ur prejmite ponudbe

Zakaj ustanovitev d.o.o.-ja preko agencij?

  • Ne potrebujete ustanovitvenega kapitala v višini 7.500 EUR
  • Prepis ali ustanovitev d.o.o.-ja na vas v roku 48 ur
  • Vso dokumentacijo pripravijo agencije – vi samo enkrat obiščete Ajpes ali notarja

Enostavno vpišite osnovne podatke in prejmite vsaj 7 ponudb:

Vaše ime in priimek

Vaša elektronska pošta, kamor vam pošljemo ponudbe

Vaša telefonska številka (prejmete lahko maksimalno 1 klic)

Kdaj želite ustanoviti d.o.o.?

Morebitne opombe pri ustanovitve d.o.o.-ja

Zakaj so cene agencij za ustanovitev oz. prepis d.o.o. tako zelo različne?

Točnega odgovora vam ne moremo podati. Agencije podajajo cene glede na tržne razmere. Vsak raje prodaja po višji ceni, če stranka ne more primerjati teh cen.

Iz tega razloga smo mi kreirali spletno stran kjer lahko primerjate cene za prepis ali ustanovitev d.o.o.-ja.

Drugi razlogi so še:

  • Nekatere agencije imajo enostavno nižje marže za ustanovitev d.o.o.
  • Morda imajo manj dela in z nižjo ceno enostavno lažje pridobijo nove stranke
  • Mnoge agencije tudi manj denarja vlagajo v oglaševanje. Iz tega razloga imajo stroške nižje. Tako torej ponudijo nižje cene

Se kvaliteta storitev za ustanovitev d.o.o. med agencijami lahko razlikuje?

V praksi ne. Na koncu koncev prepis oz. ustanovitev d.o.o. uredi notar in sodišče. Torej agencije v tem primeru pripravijo dokumentacijo. Notar vse skupaj preveri, overi podpise, na koncu pa vse skupaj potrdi pristojno sodišče. Iz tega razloga, če karkoli nebi bilo v redu prepis oz. ustanovitev d.o.o. ni možno. Torej ni skrbi za vas, da bi bile razlike med agencijami za ustanovitev d.o.o.

Ustanovitev d.o.o. podjetja je velik korak na poslovni poti, zato ga ne gre jemati zlahka. Družba z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) pomeni, da je to podjetje, ki mu je določena pravna osebnost. Lastnikov podjetja je lahko več. Ustanovitev d.o.o. podjetja zahteva vložek osnovnega kapitala, ki znaša 7.500 €. V primeru več lastnikov, mora vsak zagotoviti del osnovnega kapitala, vendar ta ne sme biti nižji od 50 €. Za ustanovitev d.o.o. lahko družbeniki vložijo tudi stvarni vložek, kar je lahko nepremičnina, premičnina ali pa samo podjetje. Ustanovitev d.o.o. je dobra poteza, če imaš začrtano poslovno pot in približne dohodke.

Podjetje, ki je družba z omejeno odgovornostjo ima namreč prednost, da za njega ne odgovarjate z osebno lastnino, temveč podjetje odgovarja z vloženim in pridobljenim kapitalom. Osebno premoženje lastnikov družbe z omejeno odgovornostjo je strogo ločeno od kapitala družbe in lahko tako upniki zahtevajo izvršbo le nad premoženjem podjetja. Davčna stopnja je, za razliko pri poslovanju preko s.p., vedno enaka in znaša 17 % obdavčitev. Ustanovitev d.o.o. podjetja pa zahteva za nemoteno poslovanje dvostavno knjigovodstvo. Za samo ustanovitev d.o.o. podjetja je izredno enostaven postopek. Na začetku se podpiše pogodba o ustanovitvi podjetja, katera se overi pri notarju. Le-ta lahko tudi poskrbi za pravno pravilno sestavljeno pogodbo. Pogodba za ustanovitev d.o.o. podjetja mora vsebovati vse osebne podatke podjetja in vsakega družbenika posebej.

V pogodbi je opredeljen čas delovanja podjetja, obveznosti družbenikov ter podatki o vloženem osnovnem kapitalu. Potrebno je tudi izbrati ime podjetja, kar včasih ni enostavno. Preden se odločite za določen naziv podjetja, preverite ali je željeno ime še vedno na voljo. Nato se izbere še dejavnosti glede na standardno klasifikacijo, s katerim se bo podjetje ukvarjalo. Za ustanovitev d.o.o. podjetja je potreben še obisk na banki, kjer se odpre račun za podjetje. Potrebno se je še prijaviti za vpis v sodni register, objava v uradnem listu ter prijava v davčni register.

ustanovitev doo