Še vedno delate na črno? Z letom 2018 naredite temu konec!

  V letu 2018 imajo inšpektorji veliko akcijo, ko bodo poostreno odkrivali delo na črno. Kazni za delo na črno so izredno velike. Pogosto je vzrok za opravljanje dela na črno v zapleteni birokraciji za odprtje d.o.o.-ja ali v začetni finančni investiciji 7.500 EUR. Obrnite se na podjetje specializirano za ustanavljanje d.o.o.-jev, ki vas vodijo skozi postopek registracije, za vas uredijo potrebno dokumentacijo in vam omogočijo nakup podjetja po bistveno nižji ceni.
  Finančne kazni za delo na črno so izredno visoke. Naredite izračun in ugotovili boste, da je ugodneje odpreti podjetje in delati z dovoljeni. Prav tako bo vaše novo podjetje imelo ugled med vašimi strankami in znanci, ki vas sedaj obsojajo zaradi dela na črno.

Zakaj ustanovitev d.o.o.-ja preko agencije?

 • Ne potrebujete ustanovitvenega kapitala v višini 7.500 EUR
 • Ustanovitev d.o.o.-ja na vas v roku 48 ur
 • Vso dokumentacijo pripravijo agencije
 • 100% varno, saj je podjetje na novo ustanovljeno in ste prvi lastnik

Kaj pridobite z oddajo povpraševanja?

 • Primerjajte cene in najdite zares najcenejšo ponudbo za prepis oz. ustanovitev d.o.o.-ja
 • Pošljite 1 povpraševanje – 7 ponudb za ustanovitev d.o.o.
 • Prihranek časa – izpolnite spodnji obrazec in v roku nekaj ur prejmite ponudbe

Vaše ime in priimek

Vaša elektronska pošta, kamor vam pošljemo ponudbe

Vaša telefonska številka (prejmete lahko maksimalno 1 klic)

Kdaj želite ustanoviti d.o.o.?

Morebitne opombe pri ustanovitvi d.o.o.-ja

 

Poostren nadzor nad delom na črno

V Sloveniji je poostren nadzor nad delom na črno. Kršitve preverjajo tudi na terenu, vsak posameznik pa lahko poda tudi anonimno prijavo. Verjetno se sprašujete, kdo so osebe, ki prijavljajo oziroma »tožarijo« delo na črno. Zavedajte se, da je to vedno nekdo, ki vas pozna. Nekdo, ki ve, da to počnete. Ne bodite presenečeni, če je to stranka ali celo prijatelj.

Nadzorne enote sicer nimajo vstopa v stanovanjske in zasebne prostore. A pozor, zakon predvideva, da je v določenih primerih v prekrškovnem postopku mogoče pridobiti odredbo sodišča, ki bi inšpektorjem omogočila tudi vstop v stanovanje.

Lov nad delom na črno podpirajo tudi obrtniki, saj jim delo na črno predstavlja nelojalno konkurenco. Primer prijave je, ko je gospa prenavljala kuhinjo in je uradni serviser izvedel, da je kuhinjo izdelal lokalni mizar brez prijavljene obrti.

V letu 2018 ni več izgovorov, da še nimate registrirane dejavnosti, saj je na voljo sodobni način odpiranja podjetij t.i. nakup na novo ustanovljenega podjetja. V nadaljevanju preverite, če takšen način ustreza tudi vam.

Kaj je delo na črno

Za delo na črno se šteje opravljanje dejavnosti ali dela, kadar oseba opravlja dejavnost za katero ni vpisan ali nima priglašenega dela, kakor to določa zakon.

Mnogi se ne zavedajo, da je kaznivo tudi omogočanje dela na črno. To velja za delodajalca in tudi za posameznika, ki bi rad najemal delavca na črno. Torej, ko vi najamete varuško, ki dela na črno, ste tudi vi prekršili zakon. V tem primeru vi omogočate delo na črno.

Zavedajte se, da ni vprašanje če vas bodo dobili, ampak kdaj.

Vse te skrbi pa so rešljive z ustanovitvijo d.o.o.-ja in že v roku 7 dni lahko pričnete poslovati. Vas kaj skrbi ugled med znanci? Zagotovo ste kot delavec na črno nehote tarča pogovorov. Saj si predstavljate, da nekdo, ki je utrujen prišel iz službe z minimalno plačo vas vidi le kot nekoga, ki uživa in dobro služi. Še bolj pa čez vaz govorijo podjetniki, ki so ravnokar plačali DDV in v njihovih mislih ste nekdo, ki več zasluži na račun njih.

Z ustanovitvijo d.o.o.-ja pridobite tudi ugled. Prej ste bili le nekdo, ki dela na črno, potem pa postanete podjetnik – lastnik in direktor podjetja. Tako lahko nudite tudi zaposlitev. In še več, lahko se uradno oglašujete. Sedaj lahko svojo storitev tudi oglašujete, celo na jumbo plakatu v svojem mestu.

Ne pridobite samo ugled, ampak tudi kredibilnost pri poslovanju in pridobivanju kredita na banki. Kot registrirano podjetje lahko na banki pridobite kredit, kar pred tem kot delavec na črno, ni bilo možno.

Če tudi svoje delo opravljate kakovostno in ste v vsakem primeru pripravljeni takoj popraviti reklamacijo, še vedno bodo stranke bolj verjele v to, če boste imeli registrirano obrt.

Razlogi za delo na črno

Pogosto je razlog za delo na črno visok strošek ustanovitve d.o.o.-ja. Na drugem mestu pa je ovira tudi postopek za registracijo in ustanovitev. V zadnjih letih je vse bolj priljubljen nakup novoustanovljenega podjetja. To vam omogoča, da podjetje ustanovite z minimalno investicijo in nekdo vas vodi čez celoten postopek. Podoben primer je pri nakupu ali prodaji nepremičnin, ko se čedalje več ljudi odloča za nepremičninsko agencijo, kjer jim oni uredijo vse papirje in jih na podlagi izkušenj opozorijo na pogoste napake pri nakupu ali prodaji. Tako kot v nepremičninskem svetu, je tudi na področju podjetništva možno najeti nekoga, ki vas varno vodi čez celoten postopek in opozarja na zakone. A pozor, ne gre zaupati vsakomur.

Rešitev

Rešitev je, da odprete svoj d.o.o.. Bi radi pridobili več informacij o možnosti odprtja d.o.o.-ja? Prijavite se in poslali vam bomo ponudbo z več informacijami.

 

Šušmarjenje
3.4 (68%) 5 votes