Zakaj mi?

  • Primerjajte cene in najdite zares najcenejšo ponudbo za prepis oz. ustanovitev d.o.o.-ja
  • Pošljite 1 povpraševanje – 7 ponudb za ustanovitev d.o.o.
  • Prihranek časa – izpolnite spodnji obrazec in v roku nekaj ur prejmite ponudbe

Zakaj ustanovitev d.o.o.-ja preko agencij?

  • Ne potrebujete ustanovitvenega kapitala v višini 7.500 EUR
  • Prepis ali ustanovitev d.o.o.-ja na vas v roku 48 ur
  • Vso dokumentacijo pripravijo agencije – vi samo enkrat obiščete Ajpes ali notarja

Enostavno vpišite osnovne podatke in prejmite vsaj 7 ponudb:

Vaše ime in priimek

Vaša elektronska pošta, kamor vam pošljemo ponudbe

Vaša telefonska številka (prejmete lahko maksimalno 1 klic)

Kdaj želite ustanoviti d.o.o.?

Morebitne opombe pri ustanovitvi d.o.o.-ja

Zakaj so cene agencij za odprtje podjetja tako zelo različne?

Točnega odgovora vam ne moremo podati. Agencije podajajo cene glede na tržne razmere. Vsak raje prodaja po višji ceni, če stranka ne more primerjati teh cen.

Iz tega razloga smo mi kreirali spletno stran kjer lahko primerjate cene za odprtje podjetja.

Drugi razlogi so še:

  • Nekatere agencije imajo enostavno nižje marže za odprtje podjetja
  • Morda imajo manj dela in z nižjo ceno enostavno lažje pridobijo nove stranke
  • Mnoge agencije tudi manj denarja vlagajo v oglaševanje. Iz tega razloga imajo stroške nižje. Tako torej ponudijo nižje cene

Se kvaliteta storitev za odprtje podjetja med agencijami lahko razlikuje?

V praksi ne. Na koncu koncev prepis oz. odprtje podjetja uredi notar in sodišče. Torej agencije v tem primeru pripravijo dokumentacijo. Notar vse skupaj preveri, overi podpise, na koncu pa vse skupaj potrdi pristojno sodišče. Iz tega razloga, da karkoli ne bi bilo v redu odprtje podjetja ni možno. Torej ni skrbi za vas, da bi bile razlike med agencijami za odprtje podjetja.

Preden se posameznik odloči za odprtje podjetja, se je potrebno vprašati ali bo odprl s.p. (samostojni podjetnik) ali kot d.o.o. (družba z omejeno odgovornostjo). Razlike med opcijama so ponekod kar velike, tako da se je potrebno dobro informirati pred končno odločitvijo. Odprtje podjetja v obliki s.p.-ja je brezplačno, medtem ko je potrebno za odprtje d.o.o. podjetja vložiti začetni kapital v vrednosti 7.500 €. Odprtje podjetja v obliki s.p.-ja je res brezplačno, vendar je potem odgovornost vsa na lastniku podjetja, kateri odgovarja s svojo osebno lastnino.

Če se odločite za odprtje podjetja v obliki d.o.o.-ja, je potreben začetni vložek, vendar potem odgovarjate le s kapitalom podjetja, osebni kapital je strogo ločen in nedotakljiv. Odprtje podjetja je v obeh primerih brezplačno, razen če se pri ustanovitvi d.o.o. podjetja odločite za zahteven postopek, za katerega je potem potrebno plačati notarske usluge. Ko se odločate za odprtje podjetja, dobro preglejte svoj poslovni načrt in višino pričakovanega dobička. To je pomembno predvsem zaradi obdavčitve, katera je pri d.o.o. podjetju vedno 17 %, medtem ko za s.p. velja progresivna lestvica vse do 50 % obdavčitve. Preden se odločite za odprtje podjetja, morate poskrbeti tudi za računovodstvo. V primeru, da odprete d.o.o., je potrebno dvostavno knjigovodstvo. Če pa se odločite za s.p., pa je potrebno voditi dvostavno ali pa enostavno knjigovodstvo. Odprtje podjetja je torej zelo enostavno, če imate dober poslovni načrt in približno izračunan pričakovan dobiček. Na vas je tudi odločitev, ali boste sami nosili odgovornost ali pa jo boste preložili na podjetje in tako zavarovali osebno premoženje.

Odprtje podjetja v obliki d.o.o. je finančno zahtevno že na začetku, vendar se vam s pravo poslovno idejo vložek kmalu povrne. Samostojni podjetnik lahko s prisluženim denarjem prosto razpolaga, medtem ko lastnik d.o.o. podjetja nima te možnosti. Razmislite o svojih željah in zmožnostih in se o tem pogovorite tudi s pravnimi strokovnjaki, ki vas bodo popeljali na pravo podjetniško pot.