Zakaj mi?

  • Primerjajte cene in najdite zares najcenejšo ponudbo za prepis oz. ustanovitev d.o.o.-ja
  • Pošljite 1 povpraševanje – 7 ponudb za ustanovitev d.o.o.
  • Prihranek časa – izpolnite spodnji obrazec in v roku nekaj ur prejmite ponudbe

Zakaj ustanovitev d.o.o.-ja preko agencij?

  • Ne potrebujete ustanovitvenega kapitala v višini 7.500 EUR
  • Prepis ali ustanovitev d.o.o.-ja na vas v roku 48 ur
  • Vso dokumentacijo pripravijo agencije – vi samo enkrat obiščete Ajpes ali notarja

Enostavno vpišite osnovne podatke in prejmite vsaj 7 ponudb:

Vaše ime in priimek

Vaša elektronska pošta, kamor vam pošljemo ponudbe

Vaša telefonska številka (prejmete lahko maksimalno 1 klic)

Kdaj želite ustanoviti d.o.o.?

Morebitne opombe pri ustanovitvi d.o.o.-ja

Zakaj so cene agencij za odprtje d.o.o. tako zelo različne?

Točnega odgovora vam ne moremo podati. Agencije podajajo cene glede na tržne razmere. Vsak raje prodaja po višji ceni, če stranka ne more primerjati teh cen.

Iz tega razloga smo mi kreirali spletno stran kjer lahko primerjate cene za odprtje d.o.o.

Drugi razlogi so še:

  • Nekatere agencije imajo enostavno nižje marže za odprtje d.o.o.
  • Morda imajo manj dela in z nižjo ceno enostavno lažje pridobijo nove stranke
  • Mnoge agencije tudi manj denarja vlagajo v oglaševanje. Iz tega razloga imajo stroške nižje. Tako torej ponudijo nižje cene

Se kvaliteta storitev za odprtje d.o.o. med agencijami lahko razlikuje?

V praksi ne. Na koncu koncev prepis oz. odprtje d.o.o. uredi notar in sodišče. Torej agencije v tem primeru pripravijo dokumentacijo. Notar vse skupaj preveri, overi podpise, na koncu pa vse skupaj potrdi pristojno sodišče. Iz tega razloga, da odprtje d.o.o. karkoli ne bi bilo v redu, ni možno. Torej ni skrbi za vas, da bi bile razlike med agencijami za odprtje d.o.o.

Ko se odločite, da je za vas najprimernejša rešitev za začetek poslovne poti odprtje d.o.o. podjetja, je priporočeno za začetek pridobiti čim več koristnih informacij. Potrebno je poznati zakonodajo, ki se tiče panoge s katero se boste ukvarjali. Za odprtje d.o.o. podjetja so na voljo različne subvencije ter evropska sredstva, katera vam lahko olajšajo začetek poslovne poti. Odprtje d.o.o. podjetja namreč zahteva začetni vložek v višini 7.500 €, katerega je včasih težko zbrati. Lastnik podjetja nato izbere ime, katero mora biti obvezno v slovenskem ali latinskem jeziku in se razlikuje od imen že obstoječih podjetij. Določi se sedež, dejavnost ter  zastopnik podjetja.

Odprtje d.o.o. podjetja se zaključi z registracijo podjetja, vplačilom osnovnega kapitala in odločbo iz sodišča, da je podjetje registrirano. Po zaključeni registraciji je potrebno na banki odpreti poslovni račun za podjetje, da lahko poslovanje nemoteno poteka. Odprtje d.o.o. podjetja pa zahteva tudi določitev računovodstva, katero bo skrbelo za dokumentacijo in urejalo račune. Za družbo z omejeno odgovornostjo je potrebno dvostavno računovodstvo. Za odprtje d.o.o. podjetja se lahko odloči tudi več ustanoviteljev skupaj. Vsi prispevajo vloženi začetni kapital v določeni višini, kateri potem tudi določa delež podjetja. Vse več poslovnežev se odloča za odprtje d.o.o. podjetja, saj je to zelo hitra pot do poslovanja. Ustanovitev in tudi vodenje podjetja je enostavnejše kot pri samostojnemu podjetniku. Davčna stopnja je venomer enaka in znaša 17 % obdavčitev, medtem ko je pri s.p.-ju progresivna lestvica.

Finančno tveganje je tudi manjše, saj podjetje odgovarja le z osnovnim ter pridobljenim kapitalom, tako da je premoženje ustanoviteljev nedotaknjeno. Za začetek poslovne poti imate danes kar nekaj možnosti. Ena od njih je odprtje d.o.o. podjetja, lahko pa kupite že ustanovljeno podjetje in s tem prihranite ogromno časa. Pr takšni potezi je potrebno biti pozoren na zgodovino poslovanja kupljenega podjetja, da ne dobite zraven tudi starih dolgov.