Zakaj mi?

  • Primerjajte cene in najdite zares najcenejšo ponudbo za prepis oz. ustanovitev d.o.o.-ja
  • Pošljite 1 povpraševanje – 7 ponudb za ustanovitev d.o.o.
  • Prihranek časa – izpolnite spodnji obrazec in v roku nekaj ur prejmite ponudbe

Zakaj ustanovitev d.o.o.-ja preko agencij?

  • Ne potrebujete ustanovitvenega kapitala v višini 7.500 EUR
  • Prepis ali ustanovitev d.o.o.-ja na vas v roku 48 ur
  • Vso dokumentacijo pripravijo agencije – vi samo enkrat obiščete Ajpes ali notarja

Enostavno vpišite osnovne podatke in prejmite vsaj 7 ponudb:

Vaše ime in priimek

Vaša elektronska pošta, kamor vam pošljemo ponudbe

Vaša telefonska številka (prejmete lahko maksimalno 1 klic)

Kdaj želite ustanoviti d.o.o.?

Morebitne opombe pri ustanovitvi d.o.o.-ja

Zakaj so cene agencij za nakup doo tako zelo različne?

Točnega odgovora vam ne moremo podati. Agencije podajajo cene glede na tržne razmere. Vsak raje prodaja po višji ceni, če stranka ne more primerjati teh cen.

Iz tega razloga smo mi kreirali spletno stran kjer lahko primerjate cene za nakup doo.

Drugi razlogi so še:

  • Nekatere agencije imajo enostavno nižje marže za nakup doo
  • Morda imajo manj dela in z nižjo ceno enostavno lažje pridobijo nove stranke
  • Mnoge agencije tudi manj denarja vlagajo v oglaševanje. Iz tega razloga imajo stroške nižje. Tako torej ponudijo nižje cene

Se kvaliteta storitev za nakup doo med agencijami lahko razlikuje?

V praksi ne. Na koncu koncev prepis oz. nakup doo uredi notar in sodišče. Torej agencije v tem primeru pripravijo dokumentacijo. Notar vse skupaj preveri, overi podpise, na koncu pa vse skupaj potrdi pristojno sodišče. Iz tega razloga, da nakup doo karkoli ne bi bilo v redu, ni možno. Torej ni skrbi za vas, da bi bile razlike med agencijami za nakup doo.

Nakup d.o.o. podjetja je dobra naložba, ki vam prihrani ogromno časa in nepotrebnega razburjanja. Preden se odločite za nakup d.o.o. podjetja, se je potrebno informirati o situaciji željenega podjetja. Potrebno je zagotovilo, da ne boste skupaj s podjetjem kupili še razne dolgove. Nakup d.o.o. podjetja mora potekati pod budnim očesom pravnih strokovnjakov, ki vam bodo znali svetovati. Ti vam bodo najverjetneje svetovali, da nakup d.o.o. podjetja opravite preko agencije, katera je odprla podjetje, ki namenjeno izključno prodaji in nima zgodovine poslovanja. Na ta način boste lahko začeli s poslovanjem od začetka ter brez dolgov.

Nakup d.o.o. podjetja preko agencije izredno enostaven, je pa tudi varen. Če preko njih kupite d.o.o. podjetje, katerega so oni lastniki, ste lahko prepričani, da je podjetje novo in da nima nobenih dolgov. Agencija namreč jamči za svoja podjetja, da v postopku prodaje niso prevzela nobenih dolgov. Če želite začeti svojo podjetno pot čim hitreje, brez dolgotrajnega izpolnjevanja papirjev ter čakanja odločb iz sodišča, je nakup d.o.o. podjetja prava rešitev. Lastnik podjetja lahko dejansko postanete v roku dveh dni, saj se enostavno podjetje prepiše na vas in že lahko pričnete s poslovanjem. Sodišče mora le potrditi prenos lastništva. Če odpirate na novo d.o.o., je potreben začetni vložek v višini 7.500 €. V primeru, da se odločite za nakup d.o.o. podjetja pa to ni potrebno. Investicijo vam predstavlja le nakup podjetja po ceni, kakršno je postavila agencija, kjer ste podjetje kupili.

Dodaten strošek so le notarske storitve, kjer uredite in overite pogodbo. Nakup d.o.o. podjetja se izplača, če imate poslovno idejo, katero je potrebno takoj uresničiti. Velika prednost takšnega nakupa je tudi, da ni potrebno vložiti začetnega kapitala. S takšno potezo tako prihranite ogromno časa in sivih las, saj vse potrebno za vas uredijo pravni strokovnjaki v zelo kratkem času. Preden se odločite za nakup d.o.o. podjetja, preverite cenovno najugodnejšo varianto in pričnite s poslovanjem.